Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Gázáremelkedés

2009.12.10. 23:58 neokon

Nem is értem pontosan, hogy miként került a csizma az asztalra, hiszen már jó ideje, azaz hónapok óta tudjuk, hogy meg fog szűnni a gázártámogatás. Pont azért van erről már hosszú ideje szó, hogy ne érje meglepetésként az embereket a dolog. Más kérdés, hogy gondoskodni kellett volna a megoldásról, de nem az államnak, hanem azoknak akik pontosan látták a számlájukon, hogy 30-50% támogatást kapnak és ez meg fog szűnni. Szigetelni, korszerűsíteni kellene, vagy egy fokkal lejjebb állítani a fűtést.

Ilyen az, ha egy szociális kedvezmény kontraszelekciós nyomást vált ki, azaz pont a felújításoktól, a korszerűsítéstől, az alternatív energiák hasznosításától veszi el a forrásokat. De most végre helyére kerül valami és nem fog alanyi jogon járni támogatás. Lehet pályázni felújításra, átalakításra, lehet újabb lehetőségeket keresni, annak érdekében, hogy ne kellejen többet fizetni a gázszolgáltatónak.

Vitatkoznak persze azon is, hogy ez valóban jelent-e többlet költséget vagy nem, hiszen a szabad piaci gáz lényegesen olcsóbb lehet, mint a kötött áras. De az is igaz, hogy a tél közeledtével egy kicsit feljebb ment az ár, így az sem mindegy melyik időszakban vesszük meg a téli fűtőanyagot és mit használunk.

De a jó magyarok által megválasztott politikusok még azt sem voltak képesek összehozni, hogy annyi gáztároló kapacitást építsünk ki, hogy legalább egy telet kibírjunk vele így lehessen egy kicsit a gázárral játszani, hogy ha megéri akkor inkább a nyáron elraktározott tartalékot használjuk, ami nyilván olcsóbb, mint az aktuális nagyon kapós téli gáz. De csak az egy harmad mennyiségre van tárolónk, mert minek is az a biztonság, majd lesz valahogy a nép meg majd fizet, úgyis bármit be lehet neki adni, csak fogjuk a másik pártra.

Lényeg, hogy végre a helyére kerülnek a dolgok és mindenki annyit és azért fizet amit használ, függetlenül a gazdasági helyzetétől. Egy másik kérdés persze, hogy akik igényelnek támogatást azok valóban rászorulók-e vagy csak jól gazdálkodó vállalkozók. 1,2 milliónyian kapnak támogatást jelenleg, elképesztően bőkezűek és ostobák vagyunk. Ha ehhez hozzájönnek az egyéb szociális kedvezmények, mert nyilván ugyanazoknak jár mindenféle támogatás, akkor akár az is kiderülhet, hogy ekkora néptömegnek biztosítunk állami megélhetést munka nélkül, vagy még többnek.

Azért megfontolandó az is, hgoy kinek adjunk és kinek ne adjunk támogatást. Milyen kedvezményt szüntessünk még meg?


Kapcsolódó bejegyzések:
Nem lehet mindenkinek többet adni
Távhő. Szolgáltatás?
Zöld utat az energiának
Együttgondoskodás

Szólj hozzá!

Címkék: energia támogatás segély távhő [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr881589515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása