Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Bankolás

2009.09.03. 23:12 neokon

Késik az Etikai Kódex! Azt, hogy késni fog persze mindenki tudta, hiszen azoknak akiknek létre kellene azt hozni nem érdeke, hiszen önkorlátozást tartalmaz. Valamilyen úton rá kellett volna szorítani a bankokat, hogy dolgozzanak is a kérdésen ne csak várjanak, amíg a vihar elül. Ráadásul továbbra sem csökkennek olyan mértékben a hitelek, mint amilyen mértékben erősödik a forint vagy csökken az alapkamat. Az eddigi egyoldalú szerződés módosítások ugyanis lehetőséget adnak a hitelintézeteknek, hogy magasan tartsák a törlesztő részleteket, hiszen az egyéb díjak emelésén keresztül ezt egyszerűen meg tudják tenni. A legjobb ebben, hogy ez semmivel sem csökkenti a tartozásunkat, mert a technikai költségek érvényesítése kategóriába sorolandó. Itt jelentkezik a bank papírköltségétől kezdve, az íróasztal beszerzésen át a könyvelés, vagy a számítógép üzemeltetés költsége. Bármi amit a bank rá akar terhelni a fogyasztóra.

Az nem világos teljesen, hogy itt szerződésekről van szó, melyek módosításának van egy rendszere, ami leginkább a két fél kölcsönös megegyezésével lehetséges, hiszen mikor vásárolok valamit és elfogadok egy árat, a fizetés előtt nem mondhatom azt, hogy csak a felét vagyok hajlandó kifizetni a gazdasági helyzet változása miatt. A bank viszont visszaél, becsületesen, az erőfölényével, mert felajánl lehetőségeket, amiből választhatunk, melyek közül mind a banknak előnyösebb konstrukció, vagy választhatjuk a hitel visszafizetését. Gondolom tömegesen mennek a bankokba a hitelesek, hogy kifizessék egy összegben a felvett kölcsönt, hogy ne kelljen elfogadni a változtatásokat.

Kíváncsi lennék, hogy egy olyan perben ahol a bankot pereli az adós az egyoldalú módosítás miatt, milyen ítélet születik? Az államnak ugyanis a szerződést minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell védenie, amennyiben az szabályosan készül, minden formai kitételnek megfelel. Tehát ha nem akarok változtatni, akkor nem kell elfogadnom a változtatást, vagy mégis.

Jó lenne látni, mit fog tartalmazni az Etikai Kódex, mert az biztos, hogy olyat nem ami hátrányos a bankszektornak, de lehet az ügyfelek már nem fognak ennyire repesni a dologért. A bankszövetség elnöke is megjegyezte, igen arcátlanul, hogy nem kívánja senki a bankok egyoldalú módosítási lehetőségét korlátozni, csak azt kell megfogalmazni, hogy kinek szóljanak a szabályok, mert az egyszerű emberek úgysem értenék meg a jogi szabályozást, ezért inkább a bankok és a PSZÁF között kellene valamilyen kompromisszumot kötni, azaz ennek a két félnek kell elfogadni a szabályozás. Remek, így cseberből vederbe kerültünk, hiszen a PSZÁF eddig sem állt a helyzet magaslatán, nem egyszer utalta ki egy panaszos problémáját megoldásra pont a bepanaszolt banknak, mely természetesen minden esetben azzal végződött, hogy megállapítást nyert az adós felelőtlen viselkedése, és a bank felmentést kapott.

Jó lenne ha nem vennék semmibe az ügyfeleket és elfogadnák, hogy egyre több a tudatos adós, akik valóban utána akarnak nézni a lehetőségeknek és szeretnének korrekt megegyezéseket, szerződéseket kötni!


Kapcsolódó bejegyzések:
Költőpénz
Tudjuk a megoldást de azért se mondjuk
Vesztegetés

Szólj hozzá!

Címkék: bíróság bank befektetés erkölcs fogyasztóvédelem pszáf

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr181359118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása