Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Korda moderálás

2009.08.25. 23:49 neokon

Ha valakinek van mit a tejbe aprítania, akkor az biztosan lopta, vagy örökölte, de nem dolgozott meg érte, ezért nyugodtan lehetünk irigyek, sőt akár el is vehetjük tőle, ha úgy gondoljuk. Sokan így vannak ezzel az országban, ez történt a második Korda villával is, mert végre valakibe érdemben és a siker reményében lehet belekötni. Jó apropót szolgáltat a partból egy jó részt elkerítő híresség nyaggatása, mert be lehet vele kerülni a figyelem középpontjába, amíg a hely egy névtelen senki tulajdonában volt, senki nem foglalkozott a tó körüljáhatóságával, vagy a horgászati lehetőségekről. Ráadásul nem is ez a legfontosabb szempont, valóban jó lenne ha mind a Balatont, mind a Velencei tavat körbe lehetne járni, kiépített partvonallal találkozna az ember, nem ütközne bele folyton kerítésekbe. Mert ugye az mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem ez az első és egyetlen leválasztás.

A partvonal valóban töredezett, de még rosszabb azoknak a horgászhelyeknek a kialakítása melyek lépten-nyomon szabdalják a part menti nádasokat, vagy a növényzet teljes kiirtása, ezek mind sokkal jobban károsítják a természeti környezetet, mint egy lezárás. Nem azt mondom, hogy jól van ez így, de tessék szépen sorban minden ilyen helyet felszámolni, akár még azon áron is, hogy a Korda villa kerítésének bontása legyen az utolsó. Most sem értem kinek szúrhatta ez hirtelen a szemét, és eddig miért nem tett semmit annak érdekében, hogy a természet is megtarthassa a a saját helyét. Megint egyszer olyan szabályt akarunk valakivel betartatni, amit a többség figyelmen kívül hagy és semmilyen eszköz nincs az önkormányzatok kezében, hogy a törvénysértést megszüntessék és ez sem egy olyan téma amivel tömegeket lehet az utcára hívni.

Valóban nem kell különleges lebánásban részesíteni azokat akik meg tudják fizetni a szabályok kijátszását, de nem ott kellene belekötni a dolgaikba ahol egyébként mindenki törvényt sért aki csak teheti. Kinek nem kell a partig terjedő sáv, ha egyszer vízparti ingatlant vesz, hol lehet azt megcsinálni, mint az amerikai tengerpartokon, hogy nem építünk kerítést és mégis megvan a magánéletünk. Gondoljunk csak bele, hogy Kordáék nyitottan hagyják a hátsó részt - a víz felőli oldalt -, az biztos, hogy özönlenének a rajongók, vagy csak a kíváncsiskodók, de békén nem hagynák őket. Tehát valahol érthető, hogy valamilyen privát részt akarnak kialakítani, úgy mint a szomszédaik, vagy a nagyobb part menti cégek, állami vállalatok, vagy üdülők.

Remélem ezen az eseten felbuzdulva, csinálnak valamit a tavaink elszennyeződésével, a nádasok visszatelepülésével, elkezdődik az illegális stégek felszámolása, kiépítik a partot rendesen, kialakítanak kerékpár utakat. Emberbaráttá lehet tenni az összes állóvizünket, példának ott van a Fertő-tó, de el kellene már határozni, hogy megyünk a kiskapukon keresztül, vagy érvényt fogunk szerezni a jogszabályoknak!


Kapcsolódó bejegyzések:
Börtönt kaphatnak
Önkormányzat
Látjuk de nem vesszük észre
Magyarázzuk a bizonyítványukat

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra korrupció bürokrácia törvény környezetvédelem víz vagyon

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr781335233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása