Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

BKV Lottó

2009.08.04. 23:35 neokon

Már majdnem olyan BKV vezetőnek lenni, mintha megütöttük volna a lottó főnyereményt. Azért csak majdnem, mert a közlekedési vállalat veszteséges, nem úgy mint a Szerencsejáték Rt., viszont itt biztos a pénz és nem a szerencse dönti el, hogy lesz-e a héten kifizetés vagy nem. Mindenki biztosra mehet, ráadásul még nem is kell szelvényt vennie, sőt még fizetést is kap azért, hogy ott legyen a posztján és várja a telitalálatot.

Már szinte folyamatosan kerülnek napvilágra, hogy milyen vezetők mekkora nyereménnyel a zsebükben távozhattak a jól végzett munka után. Főleg azért, mert mindannyian megérdemelten jutnak pénzükhöz, hiszen az általuk hazavitt összeg sokszorosát keresték meg nekünk adófizetőknek, és utasoknak. Vagy várjunk csak, nem is hiszen a cég még mindig, sőt egyre jobban el van adósodva!

Hangoztatják, hogy mindezt azért kapják, mert valahogyan el kellett csábítani a jó szakembereket a magán vállalatoktól és beültetni őket olyan pozícióba ahol van annyi hatalmuk, hogy megreformálva a közlekedési társaság működését, azt egyenesbe kormányozzák. De láthatóan nem sikerült nekik, tehát nem elég jó szakemberek, sőt nem is jó szakemberek. Úgy tetszik, hogy máshol nem is alkalmaznák őket, csak itt és ezért kell a hatalmas végkielégítés, így egész további életük minden gondja, vagy a legtöbb megoldódott, de ha mégsem, akkor majdcsak lesz még egy állami cég amelyik hajlandó őket kirúgni. Azért jó lenne látni, hogy valóban dolgoztak-e ezek a szép emberek, más cégeknél, főleg, hogy van aki több mint húsz éve húzza az igát a BKV keretei között, vagy akár csak egy olyan kaliberű magán cég létezik-e kis hazánkban mint a BKV, mert ha jól tudom, akkor szinte monopol helyzetben van a cég, ha pedig külföldön dolgoztak ezek a remek jó emberek korábban, akkor miért is kellet eljönniük onnan, tényleg el akartuk őket csábítani? Leginkább nem lenne rájuk szükség, és tényleg bicskanyitogató, hogy ekkora pénzek mozognak és még csak fel sem háborodnak rajt szélsőséges vagy kevésbé szélsőséges csoportok, teljesen természetes, hogy ez így megy és csak gratulál nekik a többség, hogy milyen ügyesek voltak. De nem azok! Egymás között mutyiznak, nem a mi érdekünkben cselekszenek, csak együtt kerülik meg a vigyázó tekinteteket, bebújva a jogszabályok adta keretek mögé.

A BKV legújabb vezetője, de az előző, vagy az azt megelőző is azt állítja, hogy nem tudott a szerződések tartalmáról, vagy elhangzik, hogy ügyes szerződést hoztak a munkavállalók! Ne már, ha már mi alkalmazunk valakit, akkor a mi szabályaink szerint játsszuk a játékot és ne idegenben, vagy semleges pályán próbáljunk előnyhöz jutni. A felügyelő bizottság is csak bólogatott minden ügyben, mert nekik is kényelmesebb volt hátradőlni és úgy tekinteni mindenre, mint ami működik, meg egyszerűbb volt a szakmai kérdésekkel foglalkozni, mint a működés problémáival.

Egyébként meg ha tényleg odakerülne egy szakember a megfelelő pozícióba, akkor rögtön kiderülne, hogy még hányszor húsz emberre nincs szükség, illetve lehetne kezdeni a felelősök keresését, hogy eddig miért nem találtak megfelelő ember a pozícióra. Ezért akarva akaratlanul mindenki azon drukkol, hogy ezeken az ügyeken valahogy lépjünk túl és minden álljon vissza  a rendes kerékvágásba.

Egyébként hány hasonló állami cég működhet, aminek még a nevét sem tudjuk, de osztja a végkielégítéseket? Biztosan van egy pár és mind a mi pénzünket szóraj! 

Egy lottószelvény egész hónapra mindössze 800 forint, Jokerrel 1600 egy BKV bérlet 9800 forint. És mégis az utóbbit kiadó cég a veszteséges!


Kapcsolódó bejegyzések:
Olcsó hülyék, drága szakemberek
BKV kamerázhat vagy tilos
Személyi kérdések a BKV-nál
Utazás vagy utalás
4-6 villamos pályafelújítás

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bkv korrupció fizetés közalkalmazott köztisztviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr351289507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása