Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Utazás vagy utalás

2009.07.27. 22:59 neokon

Felhánytorgatták Orbán Viktornak, hogy milliós mexikói nyaralásra megy ilyen gazdasági helyzetben, pedig példát mutathatna azzal, hogy visszafogja a kiadásait. Nem pontosan értem miért tenné, nem kell ilyen módon képmutatónak lenni, pontosan tudjuk, hogy megtehetik, akkor nyugodtan tegyék csak meg. Valószínűsítem, hogy irigyek és politikai ellenfelek, vagy azok támogatói támadják erről az oldalról is. Nagyon helyes, hogy ha teheti akkor elmegy pihen, nyaral, erre való a nyár, ráadásul a gazdaságnak is jó, lehet nem a hazainak de a világgazdaságnak mindenképpen, hiszen az idegenforgalom még mindig az egyik húzóerő a világban. Bedőlt mostanában néhány utazási iroda, és talán arról lehetne beszélni, hogy ezek biztosítása miért nem fedezi a nyaralók kiadásait, a hazahozataluk költségeit, vagy a görögországi influenzás diákkal kint maradó tanár költségeit miért nem fedezi a megkötött biztosítás, miért kell a biztosítónak gesztust gyakorolnia, hogy kísérő maradhasson a gyerekkel, egy idegen országban. Ezek nem olyan fontos dolgok, nem lehet rajta csámcsogni és a baloldali szavazókat nem lehet vele ingerelni, vagy nem is csak a bal oldal volt a cél, hanem minden kispénzű ember akiknek nem telik hosszú és drága nyaralásra. Csak éppen azt nem látják, hogy az Orbán család jövedelméhez képest ez a nyaralás nem túl drága.

Hiszen hallhattuk, szegény képviselő fizetése a felére csökkent, de a felesége által írt, soha senki által nem olvasott szakácskönyv olyan sokat hozott a konyhára, hogy alig győzik elkölteni. Hát, kicsit képmutató és iszonyatos átlátszó ez a magyarázat, inkább ne is adtak volna, tényleg azt hiszi, hogy valaki elhiszi, hogy a családjukban a pártelnök úr keres kevesebbet? Nem kellene ilyenekkel még olajat önteni a tűzre, de reklámnak elsőrendű volt, hiszen nem egy országos médium, hozta le Lévai Anikó híres szakácskönyvének címét, ami egyé reklámot nem is nagyon kapott.

Dávid Ibolya is megvédte politikai ellenfelét, mert pontosan látja néhány vezetőnk, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint egy kiruccanás anyagi vonzatának vizsgálata, főleg, ha azt saját pénzből fizette a politikus. Nem úgy mint Németországban, ahol a miniszter a szolgálati autójával és sofőrjével volt nyaralni, ráadásul nem is az autóban utazott, hanem repülővel ment. De lebukott mert ellopták az autót, vagy akarták, így most kénytelen beszámolni a német képviselők előtt, remélem megmutatják, hogy egy demokráciában, hogy kell bánni az ilyenekkel.

Néhány napig még téma lesz, talán még megszólal mindkét oldal az ügyben, és reményeik szerint más, nagyobb horderejű ügyeket is a háttérbe fog szorítani, mint a BKV vezetői végkielégítés ügye. Hogy emelkedhet egy végkielégítés összege 100 millió forintra, vagy még főlé? Tényleg megért valakinek ennyit, hogy ne dolgozzon a cégnél Szalainé Szilágyi Eleonóra, majd mégis elkezdték hiányolni és inkább kiemelkedően maga 4 millió forintos fizetésért visszavették. Ennyire azért nem pótolhatatlan valaki. De ezt még valahogy áthidalja az ember, hiszen lassan oda jutunk, hogy eljárás indul és talán per lesz a vége, a bíróság pedig majd, hoz egy ítéletet. De azt bemondani, hogy a 100 milliós végkielégítés szabályos és törvényszerű volt, csak éppen erkölcsileg kifogásolható, na ez már felháborító. Ha pontosan tudják, hogy ezt rossz néven fogja venni mind a lakosság, mind a vezetés, akkor miért kellett egyáltalán egy veszteséges cégnél ekkor összegű kiadást eszközölni. Valóban ér ennyit az elvégzett munkája? Ebből élete végéig éldegélhetnek, anélkül, hogy akár csak meg kellene mozdulnia. Ehhez képes volt olyan rendes, hogy lemondott a szolgálati autóról. Még szép, csak telik neki egy másikra, ugyan annak az átírási költsége már nem a volt munkáltatóját, fogja terhelni, de azért csak kibírja valahogy.

Szóval az egyik oldalon felháborodunk néhány százezres nyaraláson, mert olyan teszi ezt akit magunk közül valónak tartunk és nem engedheti meg magának az ilyesmit, a másik oldalon ott a katasztrofális állapotban lévő közlekedési társaság aki még tovább herdálja a pénzünket. Kit érdekel egy nagyobb nyaralás, mikor 100 milliókat, milliárdokat sikkasztanak el, ki hiszi el, hogy egy vezető politikus csak éppen tengeti az életét, és ki gondolja, hogy egy magáncégnél lenne 100 millió forintos végkielégítés egy ilyen esetben?


Kapcsolódó anyagok:
Nyaralás külföldön vagy nem
Pártkassza krízishelyzetre
Nem bújunk ki a bőrünkből
Magyarázzuk a bizonyítványukat
Fizetéscsökkentés 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz bkv külföld nyaralás irigység vagyon

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr741272718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása