Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Pártkassza krízishelyzetre

2009.07.17. 23:44 neokon

A héten hallottuk a FIDESZ politikusaitól, hogy adócsalást visz véghez az MSZP és a kormány, mert a krízisalap nem más mint a pártkassza és aki abba befizet az bizony magát a kormánypártot segíti. Valóban, minden forint, mely a mostani gazdasági helyzetben javítja a kilátásokat, amivel jobb lesz az emberek helyzete, az a kormány malmára hajtja a vizet. Kezdik megérteni az emberek, hogy a megszorító intézkedések valóban a gazdaság élénkítését szolgálják, azokat a dolgozó emberekért foganatosították. Nincs pénz és mód arra, hogy a jelenleginél többet osszon vissza az állam. Így ha valaki önként befizet a krízisalapba, vagy egyéb úton módon feltöltik a kasszát, és az eljut azokhoz akiken segíteni szeretnénk, akkor bizony jó kis propagandát csinál magának a kormány. Ha sikerül a lejtőn megfordítani az ország szekerét, még úgy is, hogy a Jobbik és a FIDESZ sokat tesz annak megakadályozásáért, akkor tényleg borítékolható, hogy nem lesz törpepárt az MSZP és kemény ellenzékkel számolhat a FIDESZ a következő ciklusban. A trendeket nem lehet megfordítani, de azért az országgyűlési választások szavazati arányán lehet finomítani, ezt pedig mindkét oldal minden lehetséges eszközzel megpróbálja. Az ellenzék próbálja minél rosszabb színben feltüntetni a kormányt és keresztbe is tesz ahol tud, a kormánypárt pedig bízik a gazdasági fellendülésben, mert mást már nem nagyon tehet. A lehetőségekhez képest csendben építkeznek. Nincsenek illúzióim, azok akik eddig loptak, most is lopnak, de talán kicsit jobban odafigyelnek a többiek és kevesebb pénz tűnik el, és több jut oda ahova szánják. A krízisalapot éppen elegen figyelik árgus szemekkel, onnan talán nem fog rossz helyre vándorolni a pénz.

A legújabb tiltakozási hullám az áramszolgáltatók extraprofitjának alapba helyezése miatt van, hiszen azt vissza lehetne fizetni az embereknek, mert a szolgáltató azt jogtalanul vette el. Nem láttam olyat, hogy a profitot egy cég azoknak osztotta volna vissza akiktől azt kapta, sokkal inkább a tulajdonosok, vagy a részvényesek részesültek belőle, és helyes kezdeményezés, hogy kerüljön egy olyan kasszába, ahonnan valóban juttathatnak a rászorulóknak, a gazdasági válság enyhítésére. Nem tiltakozni kell ellene és hangoztatni, hogy az akár ezer forintot is érhet családonként, hanem inkább figyelemmel kísérni és kontrollálni az alap kezelését. Sokkal fontosabb lenne, ha valódi ellenzékként működne a FIDESZ és nem csak kommentálna és utólag jó tanácsokkal látná el a kormánypártot és a szavazókat, hanem konstruktív javaslatokat tenne. Az áramszolgáltatók működését szabályzó törvényt és rendeleteket kellett volna úgy megváltoztatniuk, hogy ne lehessen elérni kiugróan magas extraprofitot és akkor nem lenne most mit elherdálni. Bár kicsit az az érzésem, hogy az fáj nekik legjobban, hogy van mihez nyúlnia a kormánynak, vannak még tartalékok és ez az összeg nem várja meg őket!

Jobb oldalinak tartja magát az ellenzék de folyamatosan fenyegeti a választókat, hogy a szociális juttatások csökkenni fognak, nem lesz ilyen, nem lesz olyan támogatás, csak ha ők jutnak hatalomra. Szociális programmal nyerik meg a választóikat, de arra nem nagyon tudnak válaszolni, hogy miből is fogják megteremteni ezek fedezetét. Majd meglátjuk, de addig is, jobb lenne a szlovák kisebbségi kérdések mellet legalább akkora hangsúlyt fektetni a hazai kisebbségek helyzetére, de legalább egyértelmű nyilatkozatot megfogalmazni a Jobbik és a Magyar Gárda ügyében. Jó lenne, ha nem csak akkor látnák a bankok joggyakorlatával kapcsolatos hibákat miután hathatós közreműködésükkel elfogadtak egy igencsak hibás törvényt, ami szabályozza a bankok egyoldalú szerződésmódosítását, vagy nem mindenáron azon sírnának, hogy nem csökkennek a törlesztőrészletek, hanem konstruktívan odatennék a javaslataikat, hogy így kellene ezt a kérdést kezelni. A jó ötleteket is lehurrogják és a mindennek az a vége, hogy ha ők kormányra kerülnek akkor minden más lesz, szebb és jobb, felülvizsgálnak minden törvénysértést, minden döntést, és majd úgy alakítják azokat ki, hogy jó legyen.

De miért kell ezzel megvárni a választásokat? A válság nem vár, egyre rosszabb lesz a helyzetünk, ha pedig látják, hogy rossz irányba haladunk és nem hogy lassulnánk, de gyorsulunk lefelé a lejtőn, akkor hangosabban kell kiabálni, hogy állj és forduljunk vissza és segíteni a megállást, majd a megfordulást, nem pedig hátratett kézzel várni a sült galambot. A törvénysértés most is törvénysértés, annak kivizsgálásával nem kell megvárni, hogy kormányzó párt legyenek. Elő a bizonyítékokkal, tessék eltávolítani azokat akik nem valók a közéletbe, de nem szólamokkal, hanem tényekkel. Ha már nem tűrik, hogy az MSZP megmondja, mit csináljanak akkor legalább ők maguk döntsék el végre.

A FIDESZ szerinte pártkassza a krízis alap, szerintem viszont nem kell problémákat kreálni van elég. Cselekedni kellene végre, hogy mikor átveszik a hatalmat a gazdaság már felszálló ágban legyen és ne akkor kelljen helyretenni!


Kapcsolódó bejegyzések:
Márkajelzés
Seres Mária elkaszálva
Képviselői költségtérítés
Látjuk de nem vesszük észre
Csak nézőpont kérdése
Magyrázzuk a bizonyítványukat
Hitelkisegítés 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány mszp fidesz kormány válság jobbik gárda pártkassza

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr411252408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása