Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Főbírót jelölt Sólyom László

2009.06.17. 23:38 neokon

Ma elhangzott, hogy nem szabad politikai játékot űzni egy politikusok által megszavazandó posztból Ez azért is fura, mert minden ilyen jellegű szavazás, döntés, az a politikai csatározások sűrűjébe kerül, nem játék! Kemény harc folyik mind a színfalak mögött, mind a rivaldafényben a választók kegyeiért. A pártok kiszolgálják a népet cirkusszal, ha már kenyérre nem telik, bár ha a kenyeret tesszük majd alapvető élelmiszerré, akkor arra azért csak lesz támogatás. Így életben tarthatjuk a jó öreg mondást is!

Sólyom László természetesen szokásához híven megint nem egyeztetett és nem is fog egyeztetni a pártokkal, mert nem és kész. Hiszen miért is kellene egy demokráciában az államfőnek, az ő jelöltjét megválasztó vagy elutasító parlamenttel tárgyalni? Nem is várhat sok jót a tárgyalásoktól, hiszen ő is FIDESZ szimpatizáns, tehát nincs mit megbeszélnie velük, az MSZP-vel ellentétes póluson állnak, tehát nem képesek közös nevezőre jutni, a két kisebb az SZDSZ és az MDF pedig nem sok vizet zavar. Esetleg a KDNP-vel egyeztethetne, de senki nem tud róla, hogy van ilyen párt is és hogy bent van a parlamentben, saját jogon soha nem került volna be az biztos. Mindemellett kijelenti az elnök úr, hogy mekkora csapás ez az időhúzás, amit már egy éve csinálnak a parlamenti képviselők, hogy még mindig nem szavazták meg az ő jelöltjét, pedig már nem először tolja oda ugyanazt az ember. A logikájába az is belefér, hogy felháborodva azt mondja, nem érdemes ennek a parlamentnek jelölni, gondolom majd az újnak akar, egy év múlva. Ez akkor mi ha nem időhúzás? Ő is súlyos csapást mér ezzel az igazságszolgáltatásra. Át kellene gondolni a kijelentését, vagy a jelölt személyét.

Remélem, hogy nem arra számít, hogy majd a hozzá közelebb álló FIDESZ szerzi meg a többséget és akkor az ő jelöltjeit szó nélkül fogják megszavazni. Lehet, hogy az a rendszer már nem lesz kíváncsi a jelöltjeire, maga fog jelölteket állítani a posztokra, akiket kénytelen lesz ő maga a parlament elé terjeszteni. Kétélű fegyver a parlamenti többség, főleg ha egy párt kezében van. Ráadásul kijelentéseivel áttételesen arra is utal, hogy jelenleg az MSZP miatt nem sikerül megválasztani a főbírót. Viszont ezt nem tudhatja, hiszen titkos volt a szavazás, legalábbis a közvélemény felé az volt! Valóban végre komolyan kellene vennie Sólyom Lászlónak is az Országgyűlést, ahogy ezt Dávid Ibolya is megjegyezte, mert mégiscsak egymástól függ a két intézmény, és valamennyire együtt kell dolgozniuk az ország jövőjéért. Jó lenne ha észrevenné, hogy a köztársasági elnök nem a törvényhozás ellen hanem mellette kell, hogy álljon, nem visszadobni kell a törvényeket, hanem megérteni azok célját, egyeztetni kell a pártokkal és végre az is felfogni, hogy köztársasági elnökként leginkább reprezentatív feladata van, nem megosztania, hanem összekovácsolnia kell a nemzetet.

Maguk a honatyáink is védték a rendszert és a változás ellen emeltek szót, még ebben a faramuci helyzetben is, pedig pont az Alkotmányt, a jogszabályi hátteret kellene megváltoztatni, mert láthatóan a politikai morál nem változik. Végre valóban nyílt lapokkal kellene játszani, hogy ne a zárt ülések utáni sajtótájékoztatókon, a titkosított jelentések közben a helyszínen tartózkodó politikusoktól szivárogjon ki pletyka, hanem valóban ismerhessük meg az összes részletet és a lehető legtöbb információ birtokában hozhassunk döntéseket! Az előírások betűinek pontos betartása mellett az is érdekes, hogy pártok megszabják, megszabhatják, hogy a frakciójukban ülő képviselők miként szavazzanak. Inkább a választóik érdekeinek megfelelően kellene döntéseket hozniuk, hiszen a polgárok bízták meg őket azzal, hogy a képviseletüket ellássák. Ennyi erővel elég lenne minden pártból egy ember a szavazásokhoz, akik az adott pártra leadott választói szavazatok arányában voksolhatnának. Nem túl demokratikus de legalább jóval olcsóbb rendszer lenne mint a jelenlegi. Nem a politikusok döntenek a sorsunkról, hanem a pártvezetők egy szűk csoportja!

Végül pedig szeretném tudni, hogy nem elképzelhető a demokráciában, hogy a parlament többsége tényleg nem akarja valamilyen oknál fogva Baka Andrást és nem véletlenül szavazták már le három alkalommal?


Kapcsolódó bejegyzések:
Sólyom László újra visszaküld
Északi Sólymászok
Együttgondoskodás

Kapcsolódó cikk:
Sólyom: "Nem egyeztetek, nem is fogok, ha egyáltalán jelölök" - HVG.hu
Ki szavazta le Bakát? - Index.hu

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: mszp fidesz szavazás szdsz mdf igazságszolgáltatás köztársasági elnök főbíró

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr151192284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.18. 06:24:05

Sólyom ezúttal biztosra megyMeglepő fordulatról számolhatunk be, a "főbíróügyként" elhíresült kutyakomédiával kapcsolatosan! Úgy tűnik, Sólyom László megtalálta a megfelelő jelöltet a főbírói posztra, amivel sikerült annyira meglepnie a képvisel…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása