Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Hírlevelezés

2009.06.09. 23:54 neokon

Teljesen készen vagyok a legújabb elmeszüleménytől, ami a hírlevél küldést is érinti. Megszületett a nagyon várt szabályozás, melynek egyik fontos eleme szabályozza, hogy milyen adatokkal kell rendelkeznie egy cégnek mielőtt elektronikus úton megkeresi korábbi vagy leendő ügyfeleit, e-mail címmel és pontos lakcímmel. Azt nem értem kik hozzák ezeket a szabályokat de teljességgel felfoghatatlan, hogy mi mozgatja őket, milyen gondolatmenet végén jutottak el ilyen hihetetlen ötlethez. Valóban azt gondolják, hogy önszántamból fel fogom írni valahova a címemet, ahonnan csak egy hírlevelet szeretnék kapni? Miért tenném? Én nem akarom kiadni a személyes adataimat, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit ajánlanak nekem a hírlevél szerkesztői. Persze a lehetőség adott, hogy ne a valódi címemet adjam meg, mert ugye az nem tartozik az oldalak üzemeltetőjére, de akkor meg minek ez az egész? Az e-mail címet még csak-csak lehet ellenőrizni egy visszaigazoló levél küldésével, de mi lesz a címmel, azt hogyan ellenőrzik, ha pedig nem lehet akkor mi értelme van az egésznek?

Egy webes piacon mozgó portálnak, üzletnek, reklámcégnek, nincs szüksége valódi címekre. Soha nem fog személyesen, sem levélben megkeresni senkit, hiszen pont azért reklámoz, keres ügyfelet az internetet e-mailben, mert lényegesen olcsóbban jön ki a kampánya, mint a hagyományos levél küldése és hatékonyabb is a módszer.

Már kezdtem az hinni, a korábbi szabálynál mikor nem számított spamnek, ha csak egy url-t küldünk a címzettnek, vagy ha céget keresünk meg az ajánlatunkkal, hogy elindultunk valamennyire az internetes kommunikáció javítása irányába. Valóban szükség lenne rá, hogy a rengeteg viagra, replica watch és penis növelő alkalmatossággal kapcsolatos hírleveleket visszaszorítsuk, de ez a rendelkezés ezen nem fog segíteni, hiszen a külföldi székhelyű cégekre ezt a törvényt nem fogják tudni alkalmazni. Rájuk nem vonatkoznak a mi eszement szabályaink, így megint csak hátrányos helyzetbe kerülnek a hazai cégek, akik ráadásul nem holmi bevásárolt, összevadászott, lopkodott címlistával dolgoznak, hanem saját ügyfeleiknek, a termékeik vagy szolgáltatásaik iránt érdeklődőkhöz szeretnének információkat juttatni.

Néha mindenkit felháborít egy-egy kéretlen levél - az egyedi megkeresésekre gondolok-, még az is lehet, hogy minden alkalommal, viszont általában ezek vagy csak egyszer érkeznek vagy megadják a lehetőséget, hogy kérhessük címünk törlését, de ha ez sem segít vannak spam filterek, esetleg ott a törlés gomb. Ebben a törvényben is pont azt felejtik el, hogy az értelmes cégeket ugyanúgy büntetik, mint a törvényeket semmibe vevőket. Megint nem azt gondolják át, miként lehetne betartatni a már meglévő szabályokat, hanem hoznak egy újabbat, amitől azt várják, hogy javul a helyzet. Kicsit emlékeztet a helyzet a vagyonadóra, mert azt nehéz elérni, hogy beszedjük mindenkitől rendesen az adóforintokat, inkább életre keltünk egy új adóformát ami a kiskapusokat is eléri, de duplán sarcolja meg a becsületeseket.

Képtelenek vagyunk szakértőket megkérdezni az ügyről, akik ezeket a javaslatokat benyújtják azok teljességgel figyelmen kívül hagyják az ajánlásokat.

Technikai jellegű problémát is felvet a törvény alkalmazása, miszerint, hogy gyűjtsék be a cégek az eddigi felhasználóik címeit, ha nem küldhetnek nekik hírlevelet, hiszen nem tudják a címüket? De az adatbázisokat is át kell alakítani, hogy tárolni tudják az új információt, sőt az oldalakon is lehetőséget kell adni rá, hogy be tudja írni a látogató a címét. Ez legalább a webipart fellendítheti, főleg ha elkezdődnek a büntetések, szankcionálások, lehet pont erre megy ki a játék. Megint meg lehet vágni a szabályhoz későn, vagy rosszul alkalmazkodókat.

Megkaptuk viszont a lehetőséget, hogy letilthassuk a Magyar Posta által hozzánk eljuttatott reklámanyagok címünkre történő kézbesítését. Ez is fordított persze, még nekem kell azért valamit tennem, hogy ne érkezzenek küldemények hozzám ami egyébként a szelektív gyűjtőben végzi kivétel nélkül, akkor legyen már egységes a rendszer, ha én feliratkozok egy listára a nevemmel és a címemmel akkor kapjak hírlevelet a postaládámba ha nem akkor hagyjanak békén. Ez is az is kéretlen levél!

Valahogy évek óta nem sikerül az elektronikus rendszereinket gatyába rázni. Aggódik a személyiségi jogainkért, az adatvédelemért, a biztonságunkért valaki, mások az adatbázisok kompatibilitását hiányolják, vagy azok összekapcsolhatóságért küzdenek, vagy éppen az ellen. Nem sikerül elfogadtatni, hogy az elektronikus aláírás még jobb is mint amit a papírra vetünk, de mindenképpen biztonságosabb. Az elektronikus kormányzat nagyjából és egészében egy vicc, a regisztráció van ahol napokig, esetleg egy hétig is eltart. Még mindig nagy ellenállás van az internetes vásárlással szemben, amiben nem kevés érdemük van a rosszindulatú kereskedőknek, szinte egyáltalán nem bízunk az internetes banki szolgáltatásokban, de a bankkártyánkat sem használjuk elég gyakran és biztonsággal. Ezekben kellene inkább előre lépni nem pedig, újabb és újabb betarthatatlan szabályokat hozni, bosszantva ezzel a felhasználót.

Nézzenek már utána, hogy hova fejlődött a technológia és ültessünk már a bársonyszékbe olyat aki meg is érti amit a szakértők mondanak, vagy legalább affinitása van hozzá!


Kapcsolódó bejegyzések:
Börtönt kaphatnak
Jövedéki adófizetés
Miért nézzük el?

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: spam cím hírlevél elektronikus levelezés reklámtevékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr971175890

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: JOGIQ 2009.06.10. 16:13:44

Hatályos az új reklámtörvény ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása