Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Alkotmányos egyenlőség

2009.09.08. 23:33 neokon

Megint egyszer bebizonyosodik, hogy a KDNP és szimpatizánsai úgy gondolnak magukra, mint felsőbbrendű lényekre. Attól, mert lobogtatják a Bibliát és azt megkérdőjelezhetetlenül elfogadják, még nem kell annak igéit mindenkire rákényszeríteni. Rendben van, hogy valakinek nem tetszik a melegek nemi élete, de akkor ne foglalkozzon vele, ne rohangáljon tüntetni, ne állítsa, hogy ez csak egy betegség, vagy hobbi és ki kell belőle gyógyítani a szenvedőket. Ha belegondolnak volt idő amikor a kereszténység volt üldözött, sőt olyan időszaka is volt történelmünknek, mikor a legnagyobb gondolkodókat, a hatalom ellenlábasait éppen az inkvizíció segítségével távolították el szem elől. Nincs erre szükség. Nem kell újabb dogmákat felállítani, nem csak a vak hit létezik, sőt talán kicsit nyitottabbnak illene lennie egy keresztény embernek.

Biztosan nem az a legfőbb tanítása a vallásnak, hogy ott árts felebarátodnak ahol csak tudsz, de még csak nem is szerepel benne a melegek gyűlölete, sőt talán még arra is felhívja a figyelmet, hogy Isten szemében mind egyenlőek vagyunk, birkák, de egyenlőek. Semmi mást nem tesz az alkotmány, mint hasonló jogokat és lehetőségeket ír le, azaz minden embernek biztosítja az alapvető emberi jogokat, nőnek, férfinak, vallásosnak, ateistának, hetero- és homoszexuálisnak, nem szabad különbséget tenni, mert ahogy ítélsz úgy ítéltetsz meg később.

Nem értem miért jó az Salamon László, hogy már megint nem bír magával és ahelyett, hogy valami előremutatót, tartalmas, hasznot hozó dologgal foglalkozni, futkározik az Alkotmánybírósághoz, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat mennyire közel van a házassághoz és meg kell semmisíteni a rendeletet, mondván ne legyenek már azonos jogai holmi egyneműeknek. Nincs semmi különbség az emberek között, akik élettársi kapcsolatot akarnak létesíteni azok létesítsenek, akik meg házasságot akarnak kötni, tegyék azt, mindenki eldöntheti maga, ez is a szabadság egyik vívmánya. Sokat küzdöttünk érte, most ne lépjünk vissza egy kötöttebb rendszerbe, az senkinek nem lesz jó.

Igen sok támogatója van az elképzelésnek, miszerint a melegek kevesebbek és kevésbé jók mint nem meleg társaik és nem csak a tüntetők között. Teljesen elképedtem mikor az utóbbi hetek felméréseit néztem a melegekkel kapcsolatban. Nem jutottam szóhoz, mikor az eredményeket láttam, hiszen ennyire nem lehetünk képmutatóak, kiderült ugyanis, hogy a melegek élettársi kapcsolatát a többség támogatja, de csak 20% körül van azok száma akik engednék, hogy gyereket fogadjanak örökbe - jelezném, hogy van olyan forma ahol a pár mindkét tagja képes gyermek kihordására -, ráadásul alig az emberek harmada barátkozna melegekkel és csak a fele viselné el szomszédjaként. Tehát lehetnek egyenlő jogaik a melegeknek, de csak úgy, ha megmondhatjuk nekik, hogy miben egyenlőek és miben nem.

Ez a magyar demokrácia, úgy gondoljuk a cenzúra, a kirekesztés, a bezárás és a fenyegetőzés a szabadság legfőbb eszköze, valóban Isteni csodára lenne szükség!


Kapcsolódó bejegyzések:
Sajtótájékoztató magánemberként
Módosított rendőri fellépés
Fordítva ülünk a lovon
 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kdnp erkölcs alkotmány gyermekvállalás öntudat személyiségi jog

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr631371399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása