Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Katinkából bajnok lett

2009.08.08. 23:13 neokon

Most aztán büszke Katinkára az egész ország, mert ugye a mi lányunk lett világbajnok. Azt már senki nem szereti végiggondolni, hogy itthon megcsömörlött, már nem is akart tovább úszni, pedig életében a legtöbb munkát az úszásba fektette. A volt klubja, az edzők, a szurkolók mind-mind maguknak akarják a győzelmet, pedig ez egyedül azé aki leúszta a távot és elsőként csapott a célba, hogy ő kivel és miként osztja ezt meg az már a saját ügye.

Néhány napja még csak, hogy hazatértek úszóink a világbajnokságról és mindenki az aranyról beszél, a többi dobogós, vagy helyezett, akik korábban szállították az érmeket, szinte feledésbe merültek, nagyon kevés fórumot kaptak önállóan, az aranyérmes csapattárs nélkül. Én elhiszem, hogy az arany fénylik a legjobban, de nem kellene azonnal félresöpörni a korábbi ragyogó teljesítményeket, sőt illenék még a korábbinál is jobban támogatni hazatérő, néhol tudatalatt csalódott sportolóinkat. Vannak persze nagyon lelkes drukkerek, akik akár jól, akár rosszul szerepelünk ott vannak és biztatják a mieinket, de nem is rájuk gondolok, hanem a hobbi szurkolókra akik mindig a győztest támogatják, mindegy ki is az!

Szánalmas, hogy elkezdődik egy olyan versengés, hogy ki és mikor adott hozzá nagyobb értéket a mostani sikerhez, főleg Katinka esetében. Úgy látom, hogy a magyar viszonyok, az edzőpartner, az anyagiak, a jó körülmények hiánya, volt az ami egy kissé fásulttá tette, és aminek hatására nagyon közel került az úszástól való elszakadáshoz. Természetes, hogy most az arany valamit javít a helyzeten, de érdemes lenne, úgy továbbmenni, hogy ne kerülhessen bele abba a korábbi mókuskerékbe melynek a vége a kétkedés és az amerikai út lett. Nagyon helyesen tette, hogy országot váltott, megismerkedett egy másik mentalitással, jobb körülményeket, jobb edzőtársakat, a felkészülésre ideális helyet talált magának. Ez a helyzet nem csak a sportolóknál van jelen manapság, hanem a legtöbb fiatal a szakmájában történő munkát csak külföldön tudja elképzelni, nem látnak itthon perspektívát és ha nem lép az ország akkor lépnek ők. Ráadásul a sport még egy kiemelt terület is, hiszen ha anyagilag hátrányosabb helyzetben van is egy sportoló, mint külföldi ellenfelei, a társadalmi megbecsülés óriási, főleg egy-egy sikeres verseny esetén, ez más szakmákban, vagy kevésbé eredményes fiataloknál nem jellemző, őket sokkal jobban megviselik a jelem magyar állapotok.

Néha csak arra lenne szükség, hogy nyugodt és biztonságos körülményeket teremtsünk a következő generációnak, és máris kis tudná hozni magából a maximumot. Meg kellene teremteni azokat az élhető környezeti tényezőket, melyek nem hogy maradásra bírják az honiakat, hanem vagy még többjüket édesgeti haza, de legalább külföldről csábít hozzánk jó szakembereket. Tudom, hogy ezen a téren is eléggé megosztottak vagyunk, hiszen ha egy erdélyi magyar nem kap állampolgárságot, akkor az felháborító, de ha munkát vesz el az orrunk elől, akkor takarodjon vissza oda hol született. A több éves itt tartózkodás, talán felhatalmazást enged nyújtani, a végleges letelepedéshez. Talán át kellene kicsit gondolni a jövőnket, ha a fiatalok elvándorolnak, és az öregek itt fognak maradni, majd egyre többet fizetünk ki a szociális intézmények, a nyugdíja, a biztosítások fenntartására, akkor még kevesebben akarnak majd itt gyökeret verni, vagy újabb nemzedékeknek életet adni, így nem csak a népességfogyás, hanem az állam fenntartása is gondot fog okozni. Ennek megállítására az egyik jó módszer a "betelepítés", vonzóvá kell tenni az országot bevándorlóknak, akik majd képesek lehetnek az öregedő országot valóban ellátni.

Így hát Katinka sikere egy kicsit ami sikerünk is, de igazán nem kellene azon vitatkozni, hogy pontosan mekkora mértékben!


Kapcsolódó bejegyzések:
Air Race
Madonna vs. válogatott
Nem kell olyan nagydíj ami gondot okoz

Szólj hozzá!

Címkék: sport külföld úszás önkormányzat távmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr301293929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása