Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Nem kell olyan nagydíj ami gondot okoz

2009.05.28. 23:19 neokon

Megint egy hibás döntés meghozatalánál tartunk. Úgy tervezik, hogy nem hosszabbítjuk meg a Forma-1 Magyar Nagydíj licencét 2012 után, mert most drága. Ugye ki kell fizetni még a 2012-ig tartó időszakra a jogdíjat, meg kell rendezni a futamot és valamilyen számítások szerint ez veszteséges. Mindenhol profitot termel a világ 10. legnézettebb műsora, a 2. legnézettebb sportesemény sorozat, de nálunk valahogy sikerül veszteségesnek lennie. A környező országokban, de a térségben is irigylik, hogy nekünk van nekik meg nincsen. El kellene érni, hogy minél több román, szlovák, cseh, szlovén, horvát, ukrán, lengyel, osztrák, német, francia, spanyol, angol, orosz, amerikai stb. jöjjön el a futamunkra. Persze meg kellene oldani az osztályon felüli közlekedés lehetőségét, esetleg egy magánrepülőgépek számára kialakított leszállópályát, szállodát, pihenő centrumot, esetleg egy egész hetes programot építeni a száguldó cirkusz köré.

Valóban, nem a jegyekből kell visszajönnie a befektetésnek. Ott van például az országimázs, amire milliárdokat költünk. Mi jobb mint egy remekül megrendezett verseny a körítés, melynek hírét viszik a média képviselői, a résztvevők, a nézők és maradandó nyomot hagy az ide látogatókban. Minden alkalommal milliókat, vagy talán milliárdokat dobunk ki egy-egy sikertelen labdarúgó EB megrendezési jogáért, volt egy bebukott világkiállítás projektünk, nagyon úgy néz ki, hogy a kulturális főváros sem lesz igazi főváros, és valamikor majdnem olimpiát rendeztünk és még mindig csak arra lehetünk büszkék, hogy a kontinensen nálunk volt először földalatti. Most, hogy a világban minden téren visszaesés van, most, hogy nem engedhetik meg maguknak az emberek, hogy akár a legkisebb esélyt is elszalasszák, kiengednénk a kezünkből egy ilyen jóságot? Nem vagyunk észnél. Ilyenkor nem eladni kell, hanem vásárolni, nem megszabadulni kell dolgoktól, hanem kihúzni valahogy a recesszió végéig és nagyot kaszálni amíg a többiek még csak ébredeznek.

Abban biztosak lehetünk, ha most lemondunk a rendezési jogról, akkor soha többet nem kapjuk vissza. Ne hivatkozzanak a gyenge forintra, mert voltak évek amikor erősebb volt, akkor kevesebbe került a futam, most, hogy gyengébb a forint valóban többet kell kifizetnünk. De ezért a jövőbeni lehetőségeket dobnánk el magunktól, ennél csak erősebb lesz a forintunk, mikor is kevesebbet kell majd fizetnünk. Nem lenne túl nehéz, most és ezentúl hosszú távon gondolkozni. Fektessünk be a jövőbe, ha nehéz akkor is.

Nem csak maga a futam, de a kapcsolódó felhajtás, a körülötte lévő médiafigyelem is elmegy. Elmaradnak a nemrég megtartott bemutatóhoz hasonló rendezvények, és talán még más események is kárát láthatják. Lehet ha eddig nem volt MotoGP futam, ezután nem is lesz, vagy még az Air Race is eltávozik tőlünk, ha már a Forma-1 nem jött be a magyaroknak akkor ők sem hajtanak nagyon. Volt szó a futam áthelyezéséről is tavaszra, aminek nem értem pontosan az értelmét, de már megszokott, hogy augusztusban jó melegben és a szezon közepén van a futamunk, ezt sem kellene megváltoztatni. Tessék jobban kihasználni a rendelkezésre álló lehetőségeket és nem ostobán lemondani róla, most dolgozni kell, hogy később arathassunk.

A pályát akkor is fenn kell tartani ha nincs rajta futam, vagy hagyjuk tönkremenni és még több kárt okozunk magunknak. Számoljatok!


Kapcsolódó bejegyzések:
Air Race
Madonna vs. válogatott

Szólj hozzá!

Címkék: sport forma 1

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr81150000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása