Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Fizetéscsökkentés

2009.05.23. 22:45 neokon

Hol is kezdjük? Természetesen nem magunkon, mert ki szeret úgy hazamenni, hogy a felesége, férje felháborodva lobogtatja a bankszámla kivonatot, hogy nincs elég fedezet erre, vagy arra. Talán mégis el kellene gondolkozni azon, hogy ha előbb példát mutatunk, akkor talán jobban jön ki a lépés, mint abban az esetben, ha úgy próbálom lenyomni valaki torkán a keserűpirulát, hogy fogalmam sincs milyen ízű, vagy milyen hatása lesz.

Értem én, hogy Bajnai Gordon lemondott a fizetéséről és ez nagyon szép dolog, de édeskevés, azt is tudom, hogy ha a felére mérsékelnénk a képviselők fizetését azzal sem nyernénk sokat, de már a gesztus is pozitív hatás keltene. A teljes bürokráciára szánt pénz lefelezésével, viszont igen nagy megtakarítást tudnánk elérni. Mostanában volt szó a képviselői asszisztensek fizetéséről, amit ugyancsak a költségvetés áll. Nem nagyon értem, hiszen nekem nincs szükségem a kisegítő személyzetre, azt miért nem a képviselő állja a saját javadalmazásából, vagy ha már úgyis családtagot alkalmaz, azt tegye fizetés nélkül. Járjon akkor mindenkinek állami pénzből egy asszisztens, hiszen mindenki hozzáteszi a magáét az ország boldogulásához.

Ott vannak az állami cégek vezetőinek fizetései amit ugyancsak csökkenteni terveznek. De eddig magasan tartották, arra hivatkozva, hogy a versenyszférában ilyen fizetések mindennaposak. Rendben van, de ez közszolgálat, itt nem kell megfeleltetni a fizetéseket a piaci áraknak, ha menni akar és ki akarja próbálni magát a versenyszférában, mert ott többet kap hát menjen. Persze ott produkcióra van szükség, ott dolgozni kell, ott meg kell termelni a saját bérünket, nem is lesz olyan vastag az a boríték a hónap végén, mint egy állami hivatalban. Ezért inkább kibulizzák maguknak, hogy a biztonságos közalkalmazotti, köztisztviselői posztban is jól keressenek, persze egyéb nem is apró juttatások mellett.

A fizetéscsökkentési szavazás is furcsán sikerült. Elindultunk a 15%-os fizetéscsökkentés irányába, ami ugyan kevés de legalább valami, de ezt a FIDESZ nem volt hajlandó megszavazni, mert az MSZP emelte duplájára a fizetéseket az elmúlt időszakban. Persze Orbán Viktornak sikerült félrenyomnia és ő mégis megszavazta. Tényleg ennyire amatőr, képmutató és demagóg képviselőink vannak, vagy csak egy remek színjátékot látunk, melyben mindkét oldalnak meg van a maga helye és tesznek is valami, meg nem is, hoznak is ajándékot meg nem is, jönnek is meg nem is, van is rajtuk ruha meg nem is. Végül csak elérik, hogy marad minden a régiben.

Aztán ott a költségtérítés kérdése, amit számla nélkül számolhatnak el. Teljesen elfogadhatatlan! És ők mondják, hogy nem életszerű mindenről számlát hozni. De mikor hoznak akkor ott van az internet előfizetés, a ruha, a tisztítótó, talán még a bejárónő számlája is. Akkor én mint magánszemély a személyi jövedelemadó bevallásnál az ilyen típusú kiadásaimat miért nem számolhatom el, ha számlám van róla akkor sem? Persze beküldhetem a számlát és ha szerencsém van akkor nyerek vele egy milliót. Ne csináljunk már ilyet. Azért lehet ezt fokozni, mert a gyakorlat elleni, magán-FIDESZ kezdeményezett aláírásgyűjtés sikeresen végződött, így lassan kénytelenek leszünk kiírni egy sokmilliárdos népszavazást, ahol természetesen az lesz a végeredmény, hogy ejnye-bejnye de nem szeretnénk, ha ez így menne tovább, de azt már nem képesek elfogadni, hogy ennek nyomására még a népszavazás előtt lesz törvénymódosítás, hogy ne kelljen pénz kidobni az ablakon. Bár ez is csak látszat intézkedés, mert csak megadóztatni akarjuk a felvett pénzeket, persze alacsonyabb százalékkal. De az is mindegy, hogy mekkora ennek az adónak a mértéke, hiszen pont annyival többet fog kérni jó politikusunk, így ott vagyunk ahol a part szakad, sőt lehet többe kerül. Viszont az aláírásgyűjtés és a köré épített kampány remek felvezetés volt további akciókhoz és még jobb alap egy adatbázis építéshez. Ezért viszont le a kalappal!

Nem akarok naivnak látszani tudom, hogy mindig is lesznek ezekhez hasonló ügyek, de háborodjunk már fel ezen is sokkal jobba. Tegyünk már úgy mintha fontos lenne, hogy mire megy el a saját pénzünk. Ráadásul miért nem arról írunk ki népszavazást, hogy mennyi legyen a fizetés, azt miért bízzuk azok döntésére akik kapják a pénzt? 


Kapcsolódó bejegyzések:
Seres Mária elkaszálva
Bürokrácia leépítés
Magyarázzuk a bizonyítványukat

Szólj hozzá!

Címkék: kampány mszp fidesz kormány korrupció fizetés vagyon

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr581139910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása