Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Közhasznú parkolás

2009.05.11. 21:17 neokon

Lehet szeretni vagy nem a belvárosban, sőt lassan egyre nagyobb területen kötelező a parkolásért fizetni. Nem jár ugyan érte semmilyen szolgáltatás, sőt ha néhány percet késünk, vagy megfeledkezünk róla, hogy lejárt a parkolásunk, akkor a mikuláscsomagot is kapjuk azonnal. Idegesek a parkolni vágyók, tehetetlenek az önkormányzatok, nemtörődömök az ellenőrök, gazdagodnak a parkolási társaságok, fenntartjuk a tarthatatlant. Vegyük csak sorba mit kapunk és mit nem a parkolási társaságoktól.

1. Parkolóhelyet nem biztosítanak
Ugyan a parkolási társaságok a közterületen történő parkolásért szednek pénzt, semmilyen eszközzel nem segítenek parkolóhelyet találni. Nem alakítottak ki rendszert, hogy parkolóhelyet találjunk, a meglévő parkolók nagy része nincs karbantartva, nincsenek felfestve a burkolati jelek (nem az ő dolguk de megcsinálhatnák). Néha még automatát is nehéz olyan hamar találni, mint amilyen hamar pótdíjfizetési felszólítás kerül az autónkra.

2. Beszedik a parkolási díjat, mobil parkolhatunk
Hosszú idő után sikerült elérni, hogy mobillal is lehessen parkolási díjat fizetni, így már nem kell előre fizetnünk, nem kell pénzt dobálni az órába, nem kell magunknál tartani egy halom aprót. Nem kell kirohannunk tárgyalásról, megbeszélésről, szülői értekezletről, boltból, hogy újabb pénzmagot dugdossunk a gép torkába, nehogy megcsomagozzák autónkat. De a legjobb, hogy akár egy kerülettel távolabbról, uszodából, fekve, állva, mosdóból, liftből is újraindíthatjuk a parkolásunkat, talán ez a lehető legkényelmesebb megoldás.

3. Mehetünk reklamálni
Eddig legalább mehettünk reklamálni, ha büntetést kaptunk de nem értettünk vele egyet, most azonban valószínűleg csak egyszer mehetünk reklamálni havonta! Miért is? Nem képesek a bevételből fenntartani egy ügyfélszolgálatot? Ugyan hallottunk róla, hogy megbabrálható a számítógépes nyilvántartás, hogy autónk olyan helyen is feltűnik, ahol soha nem is jártunk, még gyalog sem, hogy vannak ellenőrök akik a munkaidő lejárta előtt mindenképpen nyilvántartásba vesznek minket, mi mégis csak egyszer mehetünk reklamálni. De tőlünk sem egyszer szednek pénzt!

4. Nem vigyáznak
Biztosíthatnák a helyet, figyelhetnének az autókra, de nem! Legalább annyit megtehetnének, hogy az autólopások ellen foganatosítanak intézkedéseket, a szándékos károkozást megelőzését talán ne is vegyük a kötelező feladatok közé. Ritkán ritkán szólnak, ha tilosban, vagy mozgássérül parkolóhelyre állunk, ennyi!

5. Zsebpénzért is dolgoznak
Nem csak a parkolási társaságok önjelölt pénzbeszedői és zsebre dolgozói gazdagítják önmagukat. Mindenki hallotta már, hogy egy-két százasért akár egész nap is parkolhatunk, persze feketén. Nemrég azt hallottam, hogy van egy cég, aki egy nyugdíjast alkalmaz, hogy jelezze amikor a parkolási ellenőr közelít és arra a rövid időre vonul le a cég az autóihoz (most már elég csak a mobilhoz kapni!), hogy ne kelljen egyáltalán fizetnie a parkolásért, vagy csak arra a rövid időre amíg ellenőrünk elhalad az utcában. Csak nem megéri parkolóellenőr-figyelőt alkalmazni? Ilyen drága lenne a parkolás?

6. Lehet szabad kártyánk
Már sok gond volt a mozgássérült igazolványokkal, most nem is akarok ezzel foglalkozni, de igazán a parkolási társaság feladata lehetne - ha már az ellenőrök fényképezővel járnak mindenhova -, hogy ha visszaélést tapasztalnak, készítsenek fényképet és valóban ellenőrizzék is az igazolvány érvényességét, hogy jogosan használja-e emberünk a kártyát. De akár az összes kártya ellenőrzése is szóba jöhet! Erről többet máskor!

7. Többször is jön a mikulás
Ha elég sokáig parkolunk egy helyen vagy nagyon messze vagyunk autónktól, esetleg valami akadályoz minket - éppen kórházban vagyunk vizsgálaton, vagy párunk éppen szül - akár többször is meglátogathat minket a kedves csomagosztó. Nem baj, hogy már van egy csomag az autón, ráteszi a hátuljára, fotóz, majd előreviszi, ha már van ott kettő akkor még odafér legalább egy. Lerobban autóra annyit is képesek rárakni, hogy már nem is fér az ablaktörlők alá. Miért kell a kórházak környékén parkolási díjat fizetni?

8. Többszörös díjfizetés
Már sokat gondolkoztam rajta, hogy ha bedobálok 4 órányi pénzmennyiséget az autómatába, de mondjuk 1 óra múlva el kell hagynom a parkolási zónát, az utcát ahol fizettem, akkor miért kell ugyanezen idő alatt egy másik autósnak fizetnie, vagy ha csak néhány utcát megyek arrébb, akkor ott miért nem használhatom tovább a parkolójegyemet?

9. Jó fizető, jól büntethető
Van egy elméletm, hogy miért csak bizonyos ideig lehet adott helyen parkolni, mért nem lehet egy egész napra való zseton rakni az órába. Elméletem lényege, hogy aki befizeti a parkolási díjat az a pótdíjat is be fogja fizetnie, hiszen ha ezt a maximális időt túllépnénk, akkor vagy rohanunk újabb pénzt rakni a kütyübe, vagy ha fontosabb dolgunk van akkor kockáztatunk. Ez a legjobb a társaságnak, fizetünk is a parkolásért és a pótdíjat is biztosan be fogjuk fizetni, mert becsületesek vagyunk. Tehát az a legjobban megkopasztható az, aki fizeti a díjat. Jó elmélet mi? A becsületes embert lehet a legkönnyebben megfogni.

10. Nem épültek parkolóházak, nincs sok bevétele az önkormányzatoknak
Az megint csak a kisebbik rossz, hogy nincs bevétele a parkolásból az önkormányzatoknak, vagy nem sok, de nem épülnek az ígért parkolóházak. Miért is épülnének, mikor az utcáról van igazi bevétele a cégnek. Ha az új mobilos parkolásba beépítik a büntetéseket, amitől elesik a cég, akkor a parkolóházból igencsak nagy veszteségük lesz, hiszen ott annyit fizetünk amennyit használjuk a létesítményt, őrizni kell az autókat, tisztán kell tartani a szinteket, meg kell mutatni, hogy hol van szabad hely stb. Most látom mennyi előnyünk lenne belőle!

Parkoljunk, fizessünk, tűrjünk! Miért nem egy állami cég végzi a pénzbegyűjtést? Közterület felügyelet? Rendőrség? Közterület fenntartó?

Végre egy üzlet, ami bevételt hozna az államnak, még akkor is ha rosszul csinálják.

Kimaradt valami?


Kapcsolódó bejegyzések:
Vesztegetés
Parkolási Centrum
Parkolási tarifa emelés

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat parkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr951115877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása