Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Szavazunk vagy nem, és kire?

2009.05.25. 13:04 neokon

Már minden parlamenten kívüli párt 10% fölött van ráadásul, a FIDESZ mögött ők a második legnagyobb erő az MSZP be sem jut! Ne menjünk el szavazni, mert akkor bejut ez vagy az, ilyen vagy olyan aránnyal. Menjünk el minél többen szavazni és mutassuk meg, hogy a kis pártok nem jutnak be a szavazók nagy száma miatt! Ráadásul most arról szavazunk, hogy jól kormányoz-e a jelenlegi miniszteri kar vagy nem! Tényleg ennyire nem figyelünk?

Ne ügyeskedéssel félrevezetéssel jussanak a pártok előnyhöz. Vezessük be, hogy a szavazáskor kinyilváníthassuk, hogy egyik pártra sem akarunk szavazni, adjuk meg a lehetőséget, hogy elítélhessük a jelenlegi politikai rendszert, még akkor is ha van olyan tömörülés mely állítja, hogy másképpen politizál! A demokráciához való hozzájárulás ne jog hanem kötelesség legyen. Ne forduljon elő, hogy a választók kevesebb mint fele dönti el merre tovább.

Minden szavazás után napvilágra kerül, hogy jóval többen és jóval nagyobb arányban szavaztak a nyertesekre, mint amit a számok mutatnak, ráadásul minden alkalommal ott van a másik oldal, akik szerint elcsalták ezek vagy azok a teljes választást. Ne csináljunk már a választási rendszerünkből viccet. Ha mindenkinek szavaznia kell nincs vita, nincs lehetőség még egy két millió ide vagy oda szavazót elővenni a hátizsákból

Vagy oldjuk meg, hogy a teljes szavazási rendszer elektronikusan működjön. Lépjünk be egy erre a célra létrehozott honlapra, ahol az aktuális szavazást megejthetjük. Ugyan, ebben az esetben parlamentre sem nagyon lesz szükség, hiszen minden fontosabb döntést, akár népszavazással dönthetünk el, csak egy jogleíró testül kell, akik kialakítják a jogszabályokat, vagy felteszik a kérdéseket, majd a döntésekkel összhangban létrehozzák az életünket irányító jogszabályokat.

Miért is nem döntünk a sorsunkról? Még mindig nem érezzük azt, hogy van súlya szavazatunknak, mert akármelyik oldalt is választjuk nem jut előbbre az ország. Egyik oldal sem akarja megmutatni, hogy lehet ezt jobban is csinálni, de mindenki mondja, hogy lehet. Nem mutatjuk meg, hogy lehet összefogással, de hangoztatjuk, hogy mi magyarok mennyire keresztbe tudunk tenni egymásnak. Továbbra is pártszimbólumokra, szlogenekre, pártvezetőkre szavazunk. A többségnek fogalma sincs, hogy ki a parlamenti képviselője, a többség nem tudja, hogy az EU parlamentbe, hogy is jutnak be a képviselők, hogy mit csinálnak ott, mit tesznek értünk, sőt, azt sem tudják, hogy milyen pártok és milyen arányban vannak az EU parlamentben. De nem is érdekli! Azt tudja a jó szavazó, hogy hány helyünk van összesen és ez milyen arányban van a teljes EU parlamenttel? Dehogy tudja! Azt sem értik, hogy mire voksolnak, csak azt látják, hogy erre nem szavazok mert a másikra szavazok. Ha most az ellenzéket választom, akkor jön majd a Kánaán idehaza. Nem új országgyűlésre szavazunk! Itthon nem lesz ettől új kormány!

Nincs meggyőződés, nincs megfontoltság, nem gondolják végig, hogy mire is szavaznak, mit kell majd a választott képviselőkön számon kérni! Azért sem tudjuk, mert nem mondják meg, mit is fognak csinálni értünk Európa legnagyobb színpadán! Persze az ellenőrzéshez is tenni kell valamit amihez nincs kedvünk, egyszerűbb felkapni egy-egy hangzatos szlogent és azt szajkózni, ha igaz, ha nem. Van akitől csak annyit kapunk, hogy szavazz!

Mi szavazunk és várjuk a sültgalambot, mert akiket döntéshozóként jelölünk azok értünk dolgoznak! Tényleg?

Menjen el mindenki szavazni, csak gondolkozzunk előtte, ne csak egy kicsit!


Kapcsolódó fórum:
Aki otthon marad, az Orbánra szavaz! - Index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás mszp fidesz eu kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr251142549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása